Ilustrační foto D10 - Vážná dopravní nehoda se pár minut po 12. hodině stala na dálnici D10 mezi Bezděčínem a Mladou Boleslavi. Osobní auto tam ve vysoké rychlosti vyletělo ze silnice.

K nehodě došlo na exitu Bezděčín, kdy řidič zřejmě prorazil svodidla a vyjel mimo komunikaci. Ve vozidle se následně zranily tři osoby. „Řidič byl letecky transportován do nemocnice v Liberci, další dvě spolujezdkyně utrpěly těžká zranění. Jedna z nich na místě zemřela, druhou záchranáři stále resuscitují,“ uvedla krátce po nehodě mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Těžce zraněnou ženu se naštěstí záchranářům podařilo oživit a letecky transport do nemocnice v Praze. 

Kvůli přistání vrtulníku letecké záchranné služby je silnice zcela uzavřena. Policisté a hasiči odklání dopravu přes Mladou Boleslav. Komplikace tak čekají nejen na řidiče, ale i cestující v autobusech. O velkém zpoždění informoval PID: „Autobusy odkláníme mimo dálnici, kde se ovšem potkává i s ostatními vozy objíždějící dálnici. Dochází ke zpoždění až 30 minut. Ve směru z Prahy linky neobsluhují zastávku Jičínská,“ uvedl dopravce s tím, že problémy jsou i v opačném směru, kde rovněž autobusy nabírají zpoždění.