Studenti vyrobili pacientům nemocnice dárky. Foto iBoleslav.czMLADÁ BOLESLAV – Studenti 1. NA ze Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Jičínské ulici v Mladé Boleslavi se rozhodli zpříjemnit pacientům Klaudiánovy nemocnice jejich pobyt. Ve volném čase se pustili do ruční výroby dárků.

„Ve třídě jsme se dohodli, že vyrobíme pro pacienty v nemocnici dárky. Šlo o sádrové odlitky, které jsme lepili na barevný karton. Vyrobili jsme přes sto dárků s vánoční tématikou nebo se zvířaty. Vše jsme dělali ve volném čase během přestávky ve škole,“ uvedl pro iBoleslav.cz jeden ze studentů Milan Havlíček s tím, že na celém projektu se podílelo pět studentů, ale pomocnou ruku podali v případě potřeby i další studenti ze třídy.

„Máme z toho samozřejmě dobrý pocit, že jsme mohli pacientům zpříjemnit jejich pobyt v nemocnici,“ dodal Havlíček, který společně se spolužáky předal krabici plnou dárků koordinátorce Dobrovolnického centra Klaudiánovy nemocnice. Dárky pak zamíří například k pacientům na oddělení následné péče.